Make the most out of your ingredients

Bolognaise polenta gratin

Bolognaise polenta gratin

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin

Restje spaghettisaus en geen zin om  2 dagen achter elkaar spaghetti bolognaise te eten?

Probeer eens de ze gratin van een restje bolognaise saus en polenta… Hartig wintereten bij uitstek!

Bolognaise polenta gratin

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
  • Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
  • Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
  • Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
  • Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
  • Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling